Turnaukset

Aikataulut ja tarkemmat tiedot

Turnaukseen ilmottautuminen alkaa saman viikon maanantaina ja loppuu kisoja edeltävänä perjantaina kello 22:00. Kisan aloitetaan launtaisin kello 14:30. Turnauksen sisäänpääsymaksu on 15€ ja jäseniltä 10€. Palkintopotti jaetaan 3. tai 4. parhaalle pelaajalle, riippuen osallistujamäärästä.

Kaaviot arvotaan valmiiksi, ja pelit pelataan kaavion antamassa järjestyksessä (otteluparin edessä oleva numero). Paikalle ei tarvitse saapua vielä klo 14:30 jos oma peli ei ala ensimmäisellä kierroksella. Kaavio löytyy kohdasta alkusarjan kaavio.

Turnaukset

2023 Kevätkauden kilpailukalenteri


Säännöt

Kisoissa on käytössä normaalit Snooker-säännöt, sekä muutama poikkeussääntö. Poikkeussäännöt ovat seuraavat:

  • Missä tilanteessa saa palauttaa kaksi kertaa
  • Kahden tai useamman snookerin takaa ei saa hakea virheitä
  • Peliaika on 2 tuntia, jonka jälkeen pelataan 10min shoot-out säännöillä loppuun.

Ottelusta myöhästyminen:

  • 15 min -> Häviää framen
  • 30min -> Häviää ottelun

Turnauksessa olevat tasoitukset päättää Jyväs-Snookerin henkilökunta. Maksimitasoitus pelissä voi olla 50 pistettä, kun pelataan 15 punaisella ja 25 pistettä, kun pelataan 6 punaisella.

Turnausformaatti

Turnausformaatti riippuu pelaajamäärästä. Mahdolliset formaatit ovat:

8-16 osallistujaa

Tuplakaavio, jossa ylempi kaavio pelataan paras 3. Framet pelataan 15 punaisella ja contra 6 punaisella (tasoitus puolitetaan). Alempi kaavio pelataan paras 1 täydellä pakalla. Kaaviot pelataan siihen asti, kunnes molemmissa kaavioissa on neljä pelaajaa, jonka jälkeen kaaviot yhdistetään.

16-24 osallistujaa

Tuplakaavio, jossa ylempi kaavio pelataan paras 3. Framet pelataan 15 punaisella ja contra 6 punaisella (tasoitus puolitetaan). Alempi kaavio pelataan paras 1 6 punaisella. Kaaviot pelataan siihen asti, kunnes molemmissa kaavioissa on neljä pelaajaa, jonka jälkeen kaaviot yhdistetään

24-32 osallistujaa

Single eliminaatio, jossa pelataan paras 3. Framet pelataan 15 punaisella ja contra 6 punaisella (tasoitus puolitetaan).

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close